زندگی نامه دکتر ایزدی

   زندگی نامه دکتر سیروس ایزدی

دکتر ایزدی متولد شهرستان یزد، از آنجا که پدرش پزشک بود از کودکی علاقه بسیاری به حرفه پزشکی داشت. پس از اتمام تحصیلات ابتدائی و متوسطه در زادگاه خود راهی تهران شد و در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مشغول تحصیل گردید و به اخذ درجه دکتری پزشکی (MD) از دانشگاه مزبور نائل شد.
دکتر ایزدی در ضمن تحصیل پزشکی خیلی زود به رشته روانپزشکی علاقمند شد به طوریکه ، زمانی که سال چهارم پزشکی را می گذرانید تا پایان تحصیلات پزشکی عمومی بعنوان کارورز مقیم در بیمارستان های روانی تهران (چهرازی،‌ میمنت،‌ روزبه و روانی رازی) اشتغال داشت و پس از اخذ درجه MD از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران بعنوان پزشک پیشگیری استان پنجم و همدان (کرمانشاهان و همدان فعلی) استخدام گردید و بعد از گذرانیدن دوره خارج از مرکز در امتحان انتخاب دستیاری رشته بیماری های روانی پذیرفته شد و ابتدا بعنوان دستیار حق الزحمه بگیر کرسی بیماری های روانی در بیمارستان روزبه استخدام گردید و پس از گذرانیدن دوره دستیاری به اخذ درجه تخصص در رشته روانپزشکی نائل گردید و در عین حال مدت یک سال در کلاس های اختصاصی روان درمانی تحت نظر شادروان استاد دکتر محمود صناعی آموزش های لازم را در زمینه مکاتب روانشناختی و روان درمانی کسب کرد.
دکتر ایزدی پس از احراز درجه تخصص در روانپزشکی در مسابقه استاد یاری شرکت کرد و پس از برنده شدن در مسابقه مزبور به عنوان استادیار گروه روانپزشکی مشغول کار شد.
استاد دکتر سیروس ایزدی در دوره استاد یاری خود به لندن عزیمت کرد و پس از گذرانیدن دوره های آموزشی لازم، امتحانات تخصصی کالج سلطنتی روان پزشکان انگلستان را با موفقیت گذرانید و به اخذ عنوان MRCPsych نائل گردید و دیری نگذشت که به مقام استادی گروه روانپزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران دست یافت.
استاد دکتر ایزدی در طول مدت خدمت آموزشی خود مدتی بعنوان رئیس بیمارستان روزبه و مدیر گروه آموزشی روانپزشکی انجام وظیفه کرده است و در زمان تصدی او بود که حق سختی کار برای کارکنان بیمارستان های روانی به تصویب رسید و سند ساختمان مجاور بیمارستان روزبه که فعلاً مدرسه تیز هوشان است به عنوان جزئی از بیمارستان روزبه به مالکیت دانشگاه تهران در آمد. متاسفانه مدت کوتاهی پس از استعفای وی به علت فقدان امکانات در جهت استفاده از ساختمان مزبور، این موقعیت چشمگیر که می توانست گامی در جهت توسعه بیمارستان آموزشی روزبه باشد از دست رفت.
استاد دکتر ایزدی در طول خدمت آموزشی و پژوهشی خود یک لحظه از پای نمی نشست و علاوه بر تدریس روانپزشکی در بیمارستان روزبه و شرکت در برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران (دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران فعلی) در دانشکده ها و مدارس عالی دیگری به شرح زیر در زمینه های مختلف روانپزشکی، مکاتب روانشناختی، روان درمانی فردی و گروهی، روانشناسی زن، سال ها تدریس می کرد:
۱. دانش سرای عالی (در سطح فوق لیسانس مشاور و راهنمائی).
۲. مددکاری اجتماعی.
۳. مدرسه عالی مامائی.
۴. مدرسه عالی پارس.
۵. آموزشگاه های پرستاری.
۶. دانشکده بهداشت (در سطح MPH)
۷. گروه روانشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی.
۸. دانشگاه آزاد اسلامی تهران (در سطح دکترای روانشناسی).
۹. دانشگاه آزاد اسلامی کرج (در سطح فوق لیسانس شخصیت).
۱۰. دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (در سطح لیسانس روانشناسی بالینی).
دکتر ایزدی در سال ۱۳۶۷ به اتفاق چند تن از دوستان نزدیک خود که همه روانپزشک بودند به امید بنیانگذاری بیمارستان روانپزشکی در سطح بالا ، شرکت روانسنج را تاسیس کردند که بالاخره پس از سیزده سال کوشش مستمر این گروه توانستند در اواخر دی ماه ۱۳۸۰ بیمارستان ایرانیان را به بهره برداری برسانند.

خدمات ماندگار و برجسته استاد دکتر سیروس ایزدی به عنوان یکی از بنیان گذاران روانپزشکی ایران :
۱- تا پیش از سال ۱۳۴۷ مکتب روزبه که در واقع روانپزشکی علمی ایران با افتتاح آن شکل گرفته است،‌ منابع درسی دانشجویان و دستیاران،‌ کتب برگرفته از مکتب فرانسه بود که توسط مرحوم استاد دکتر حسین رضاعی و استاد دکتر عبدالحسین میر سپاسی تالیف گردیده بود. در این سال با انتشار کتاب روان پزشکی برای دانشجویان پزشکی و پزشکان عمومی توسط دکتر سیروس ایزدی،‌ دکتر محمود قهرمانی، نگرش انگلیسی – آمریکایی در آموزش روانپزشکی ایران مطرح گردید و مرحوم دکتر جواد نوربخش و دکتر عزالدین معنوی آن را به عنوان کتاب درسی دانشجویان پزشکی انتخاب کردند. در واقع این کتاب که از سال ۱۳۴۷ تا اواخر دهه ۱۳۶۰ کتاب درسی دانشجویان بود، تالیف این کتاب یکی از اقدامات ماندگار در شکل گیری تفکر چند بعدی در مکتب روزبه بود. نکته جالب اینکه در این کتاب شاید برای نخستین بار در دنیا انسان به عنوان موجودی زیستی – روانی – اجتماعی مطرح گردیده است.
۲- انجام نخستین تحقیق همه گیر شناسی بیماری های روانی در ایران (در منطقه بحر خزر – رودسر) و تدوین پرسشنامه ای به عنوان ابزار کار با همکاری مرحوم استاد دکتر داویدیان.
۳- اجباری کردن دوره انترنی روانپزشکی برای دانشجویان پزشکی که در زمان تصدی دکتر ایزدی به عنوان ریاست بیمارستان روزبه تحقق یافت.
۴- نخستین گام در جهت تدریس مبانی روانشناسی زنان باردار برای ماماها.
۵- انتشار مقالات و بالاخره کتابی در زمینه بیوشیمی رفتار.
۶- آموزش تئوری و عملی گروه درمانی و سایکودرام برای کارشناسان روانشناسی و مددکاری در اردوی کار کرج.
۷- در جهت اداره بیمارستان های روانی دکتر ایزدی راهکارها و اقدامات مؤثری ارائه داد از جمله در جهت تصویب قانون سختی کار برای پرستاران و کارمندان بیمارستان های روانی.
۸- گنجانیدن درس روان شناسی پزشکی به عنوان یکی از علوم پایه برای دانشجویان پزشکی.

عضویت در انجمن ها و مؤسسات علمی داخلی و خارجی
۱. انجمن روان پزشکی ایران در دوران دستیاری دکتر سیروس ایزدی تاسیس گردید و نامبرده در بنیان گذاری آن نقش فعالی داشت. در طول عمر این انجمن،‌ یک دوره به عنوان بازرس و دو دوره متوالی به عنوان دبیرکل انتخاب گردید.
۲. کالج سلطنتی روان پزشکان انگلستان.
۳. آکادمی اعصاب آمریکا.
۴. آکادمی علوم نیویورک.
۵. انجمن سلطنتی پزشکان انگلستان.
۶. کالج بین المللی پزشکی روان تنی.
۷. عضو فردی انجمن جهانی روان پزشکی.
۸. عضو هیئت تحریریه مجله " دانشکده پزشکی دانشگاه تهران" .
۹. عضو هیئت تحریریه مجله "طب عمومی".
۱۰. عضور هیئت تحریریه مجله " آکتا مدیکا ایرانیکا " .
۱۱. عضو هیئت ممتحنه پربورد و بورد تخصصی روان پزشکی.
۱۲. عضو مؤسس و مدیر عامل گروه پزشکی روان سنج (بیمارستان ایرانیان).